Від головного редактора - Тимошик, Микола (Український інформаційний простір, 2023)
Шановний читачу! Ви тримаєте в руках свіже число «Українського Інформаційного Простору» – наукового фахового журналу з журналістики, а також інформаційної, бібліотечної і архівної справи. Дворічник заснований за новітньої української доби і з цього числа лиш перетнув у часовому просторі межу свого першого п’ятирічного «ювілею». За порядком виходу у світ – одинадцятий випуск. Це вже третє число УІП, яке творить мобільний редакційний гурт організації-засновника – КНУКіМ – за умов розв’язаної росією повномасштабної війни проти України. Зрозуміло відтак, чому жорстока та несправедлива для українців і світової спільноти війна все помітніше присутня в проблематиці наукових досліджень наших авторів. Адже будь-яка теорія в гуманітарній науці – це передусім узагальнена практика актуального, злободенного, соціально значущого. Надто ж у журналістиці, яка від початків заснування покликана була правдиво «живописати історію».