Українська правда проти російської інформаційно-психологічної інвазії: на матеріалах нового підручника М. Тимошика «Основи журналістики» - Лизанчук, Василь; Неживело, Володимир (Український інформаційний простір, 2026)
Доктор філологічних наук, професор, автор 30-ти одноосібно написаних книг, лавреат всеукраїнських премій імені І. Огієнка, І. Франка, Б. Грінченка, С. Русової, П. Величковського, Я. Гальчевського, Ю. Федьковича, В. Чорновола, міжнародної премії родини Воскобійників (США), лауреат Шевченківської (народної) премії за двотомник «Село» Микола Степанович Тимошик видав у 2026 році підручник «Основи журналістики». Цей інноваційно-унікальний підручник за своєю тематикою, змістом, інтенцією, структурою, методологією створення відповідає вимогам формування, утвердження української національної зорієнтованості навчання і виховання студентів – майбутніх журналістів. Інтелектуально- освітня спрямованість підручника розкриває для журналістів форми і методи розвінчування російської маніпулятивної інформаційно-психологічної пропаганди в умовах повномасштабної антиукраїнської війни. Автор вперше аргументовано й компетентно поєднав два крила теорії і практики фаху: кращі набутки західного журналізму і традиції національної журналістики – материкової України і діаспори.